Friday, December 31, 2010

Misi awal tahun yang selalu gagal.

1)Kurangkan masa dengan Facebook.

-Kurangkan tu boleh,tapi biasanya time nak dekat2 exam.Tapi kalau sehari tak login memang agak mustahil.Aku pun tak tahu apa benda yang best sangat tentang FB.Ayah aku cakap  Facebook ni macam Iblis..sesat dan menyesatkan.Jadi,azam baru untuk kurangkan berFB akan aku tolak tepi awal-awal.Haha...memang parah.Tak boleh..tak boleh.

2)Berjimat-cermat.

-Kalau cakap pasal duit,bukan tiap-tiap tahun aku berazam nak berjimat cermat.Memang tiap-tiap sem kalau duit JPA dah masuk berkobar-kobar aku berazam nak simpan duit.Belanja nak kena berhemah.jangan boros.Tapi bila nak dekat-dekat habis sem,tengok baki akaun..memang sayu rasanya hati ini.Haih...kalau bab duit,aku memang fail.

3)Tak mahu ponteng kelas lagi semester ni.

-Minggu pertama,kedua,ketiga,keempat OK lagi.Attendance sangat cemerlang.Takde telur ayam.Time nak sign attendance,bangga gila,macam aku sorang je tak pernah ponteng kelas.Pastu rajin plak pegi check sape yang dah ponteng..haha.Pastu masuk minggu kelima,attendance dah mula rongak sana-sini.Bad girl..Bad girl..kalau ayahanda tahu ni memang berbirat belakang ku.

4)Nak Amalkan gaya hidup yang sihat.

-Oh yang ni tak payah cerita la..konon-konon tiap2 pagi nak berjogging keliling kampus,beriadah tiap2 petang..ooohahaha,sila gelakkan diri sendiri.Memang tak pernah tercapai dek badanku.Tahun lepas rasa-rasanya,sekali je kot bangun awal pagi pergi jogging..gigih ketuk pintu bilik Miemi ajak pergi joging,tak sangka..itulah kali pertama dan terakhir aku joging.Tragis ouh.

5)Nak Belajar Masak.

-Oh ini lagi satu..tapi saya tak bimbang sangat sebab saya rasa cooking is one of my natural talent.Kalau tak belajar pun takpe..tengok buku resepi je,terus boleh menghasilkan masakan yang kawwwwwwwwwww...ewahh,tolonglah Dila jangan bermimpi.Bila cakap pasal memasak ni,saya jadi serius.Tahun ni memang saya nak belajar masak dengan chef wan mak saya secara bersungguh-sungguh tanpa mengenal erti bosan dan putus asa.haha...eh,tapi saya memang pandai masak lah..sila jangan pandang rendah dengan saya.Cuma perlu baiki sikit sana-sini.Eh awk,boyfriend saya..jangan risau eh..mak awk mesti suka dapat menantu macam saya


2010 was so not my year.Januari,Februari ,March adalah sangat miserable.I made a stupid mistake..sampaikan kalau aku fikir,aku pun tak boleh maafkan diri sendiri.Tahun ni banyak sangat menangis..menghabiskan masa dengan orang yang salah padahal orang yang betul, betul-betul berdiri depan mata cuma aku yang buta.Banyak terluka..dan banyak melukakan hati orang.Haha..oklah..dah dah la merepak-repek kat sini.


everything you need for a happy life starts within yourself.

image
so,just let go of the past



image 
 and try to look on the brighter side


2010
Buhhbyeee

image

and thanks for the memories.

p/s:gambar2 dicilok dari tumblr

8 comments:

  1. eyh macam same je kite ni...
    hahaaa...nak2 lagi part jogging ngan duit tu...memang FAIL laa

    ReplyDelete
  2. ciki jogging naik motor.. hehe

    ReplyDelete
  3. raihan..kita serupa,jadi boleh geng la pas ni..heh.

    ciki..hoho,perut slim takpelah jogging naik moto pon cik ciki..

    ReplyDelete
  4. seram sejuk aku!
    dila ke ni dilaa kee????

    ReplyDelete
  5. mehh le belaja masak puding dgn saya....ahakz

    ReplyDelete
  6. oi mira..awek muslim hensem...?dah berenti menangis ke..?

    jebat:haha..insya allah..meamng nak belajar pun sebenarnya..dr jebat.

    ReplyDelete
  7. no.2 tu memang alin tau sangat.memang paham sangatlah kiranye.hahah

    ReplyDelete