Sunday, October 23, 2011

Contengan Jalanan-Hlovate


Ada beza antara jumpa benda yang kita nak cari, dan cari benda yang kita nak jumpa.
Manusia lebih suka lihat apa yang dia mahu.
Jika bukan kehendak, dibutakan  sahaja mata daripada melihat walau yang benar itu depan mata.


"Tapi tak semua soalan ada jawapan yang boleh diterima hati dan akal"

"Jadi,telah kau jumpa jawapannya,atau telah butakan mata pada jawapan yang telah ada?"


P/s: A must read book untuk sesiapa yang rasa nak berubah.Change for good ain't a crime :P

Penjara


Gara-gara rumah kena pecah hari tu,tak semena-mena rumah pun dah bertukar jadi macam penjara.Dua lapis lagi tu bapak pasang grill.Memang maximum protection la.Kalau lepas ni rumah kena pecah lagi,memang tak tahulah nak cakap apa.Mungkin kena pasang CCTV la kot.Tak pun hire je guard jaga pintu pagar :P

Tuesday, October 18, 2011

naive


patient
lovely
talented
naive

Saturday, October 1, 2011